?>

Konjaks

Konjaks

Vai zinājāt, ka labākais brendijs ir konjaks? Dzērienam nosaukumu konjaks (cognac) piešķir tikai noteiktos reģionos ar noteiktām izejvielām gatavotajiem dzērieniem. Dzērienu gatavo no vīnogām. Vīnogu vīna destilēšanas procesā tiek iegūts dzēriens, kas vismaz gadu ir nostāvējies mucā un kuram alkohola saturs ir līdz 94.8%. Destilācija notiek vismaz trīs līmeņos, kuru laikā produkts iegūst savu izcilo garšu un vaniļas aromāta nianses. Konjaks ir dzīvs un mainīgs kamēr atrodas ozolkoka mucās, tiklīdz tas tiek sapildīts pudelēs un aizkorķēts, tā mainība apstājas. Šajā brīdī dzēriens ir ieguvis savu garšu un tā būs nemainīga pat vairākus gadu simtus.

Brendija un konjaka garšu izbaudīt izdosies vislabāk, ja tas tiks iepildīts tam paredzētā glāzē. Glāzi var nedaudz uzsildīt, vislabāk ar ķermeņa temperatūru. Ja glāze tiks pārlieku uzkarsēta, tad vienīgā garšas nianse, ko sajutīsiet, būs spirts. Brendiju un konjaku var baudīt arī ar ledu, pasaulē tā izbauda jaunus konjakus. Dzēriena uzglabāšanas un optimālā pasniegšanas temperatūra ir +18, +20 grādi.

Latvijā konjaks viennozīmīgi asociējas ar vārdu Hennessy. Hennessy panākumu atslēga jau vairākus gadu simtus ir pilns ražošanas cikls – vīnogu audzēšana, destilēšana, ozolu mežu īpašumi, mucu izgatavošana. Vēsturiski tieši divas dzimtas – Hennessy un Martell pasaulei ir atklājuši laba konjaka standartus, kas ir izcilas konjaka garšas garants.

 

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME, ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA

uz augšu

Labais © 2017 Visas tiesības aizsargātas.