?>

Džins

Džins

Džinu gatavo no augstākās klases spirta un ūdens, pievienojot dažādas garšvielas. Kā galvenā no tām ir kadiķoga, kas dod īpašo džina aromātu un garšu. Taču ne mazāk svarīgas ir arī pārējās garšvielas – koriandrs, citrusa augļu miziņas, kardamons, kanēlis, utt. Katrs ražotājs veido savu garšvielu maisījuma buķeti, kuru sargā ražošanas noslēpuma statuss.

Pasaulē populārākais kokteilis ir džins ar toniku, tas radās 18.gadsimta beigās, kad parādījās bezalkoholiskais dzēriens toniks. Šajā pašā laikā mainījās arī džina lietošanas paradumi – tas kļuva par augstākās sabiedrības saviesīgu pasākumu neatņemamu sastāvdaļu.

Īstam džinam ir vismaz 37.5% alkohola koncentrācija. Ja ir zemāka alkohola koncentrācija, tad tiek zaudētas džina garšas īpašības.
Vislabāk džins ir piemērots kokteiļos. Pasaulē ir arī dažādi aromatizēti džina veidi, tomēr Latvijā džinu lieto klasiski – džins plus toniks.

 

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME, ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA

uz augšu

Labais © 2017 Visas tiesības aizsargātas.