Jaunumi

Liķieris

 Liķieris

Liķieris ir aromatizēts alkoholisks dzēriens, kura pamatā ir kvalitatīvs spirts, ūdens un dažādas piedevas – zālīšu, garšvielu, augļu sulu, utt. Kvalitatīviem liķieriem ir īpašas pagatavošanas receptes, kuras tiek sargātas kā ražošanas noslēpums.

Lasīt vairāk

Rums

Rums

Rums ir dzēriens, kuru gatavo no cukurniedru sulas vai cukurniedru sīrupa. Īpašā destilācijas procesā tas iegūst alkohola saturu 37-78%. Kvalitatīvs rums tiek iegūts, ja pēc destilācijas procesa, tas tiek izturēts vēl 4-5 gadus ozolkoka mucās.

Lasīt vairāk

Šampanietis

Šampanietis

Šampanietis ir dzirkstošs vīns, kas ražots īpašā Francijas reģionā – Šampaņas apgabalā. Mūsdienās šampanietis ir svētku dzēriens. Vēsturiski šampanietis radās dažādu laikapstākļu un sakritību dēļ. 

Lasīt vairāk

Vermuts

Vermuts

Vermuts ir alkoholisks dzēriens ar alkohola koncentrāciju 16 – 18%. Dzēriena pamatā ir vīns, kas papildināts ar dažādiem garšaugiem, spirtu un karameli. Vermuta izcelšanās pamats ir Vērmeļu vīns, kas, kā jau lielākā daļa alkoholisko dzērienu, radās medicīnisku nolūku dēļ.

Lasīt vairāk

Viskijs

Viskijs

Viskiju pagatavo no visdažādākajiem graudiem (miežiem, kviešiem, rudziem, kukurūzas un citiem) un iesala (biežāk miežu, dažādībai pievieno arī diedzētus graudus). 

Lasīt vairāk
uz augšu

Labais © 2017 Visas tiesības aizsargātas.