Jaunumi

Alus 28.11.2017

Alus

Alus ir pasaulē populārākais un arī senākais alkoholiskais dzēriens. Vēsturnieki uzskata, ka alus ir radies nejauši – ierūgstot medus dzērienam vai arī lietus ūdenī uzrūgstot maizei. Pat Senajā Eģiptē, strādnieki būvējot piramīdas, slāpes veldzēja ar reibinošo dziru, kas sastāvēja no ierūguša graudu maizes ūdens. Kā jau daudz lietas vēsturē, arī alus ražošanas attīstībā liela nozīme bija dabas daudzveidības attīstībai – attīstoties savvaļas bitēm, alus brūvēšanā sāka izmantot arī medu. Latvijas vēsturē norādīts, ka tādu alu sauca par miestiņu vai medalu. Alus ir viegli pagatavojams dzēriens, līdz ar to sākotnēji to lietoja tikai trūcīgais iedzīvotāju slānis, taču drīzumā to jau labprāt baudīja visi Eiropas iedzīvotāji.

Lasīt vairāk

Degvīns 28.11.2017

Degvīns

Degvīns sākotnēji tika radīts medicīniskiem nolūkiem Krievijā un Polijā. Degvīna nemainīgās īpašības – bezkrāsains, caurspīdīgs šķidrums, alkohola koncentrācija – 30% līdz 75%. Labu, kvalitatīvu degvīnu iegūst augstākā labuma graudu spirtu sajaucot ar īpaši kvalitatīvu, mīkstu ūdeni.

Lasīt vairāk

Džins 28.11.2017

Džins

Džinu gatavo no augstākās klases spirta un ūdens, pievienojot dažādas garšvielas. Kā galvenā no tām ir kadiķoga, kas dod īpašo džina aromātu un garšu. Taču ne mazāk svarīgas ir arī pārējās garšvielas – koriandrs, citrusa augļu miziņas, kardamons, kanēlis, utt. Katrs ražotājs veido savu garšvielu maisījuma buķeti, kuru sargā ražošanas noslēpuma statuss. 

Lasīt vairāk

Konjaks 28.11.2017

Konjaks

Vai zinājāt, ka labākais brendijs ir konjaks? Dzērienam nosaukumu konjaks (cognac) piešķir tikai noteiktos reģionos ar noteiktām izejvielām gatavotajiem dzērieniem. Dzērienu gatavo no vīnogām. Vīnogu vīna destilēšanas procesā tiek iegūts dzēriens, kas vismaz gadu ir nostāvējies mucā un kuram alkohola saturs ir līdz 94.8%.

Lasīt vairāk

Liķieris 28.11.2017

 Liķieris

Liķieris ir aromatizēts alkoholisks dzēriens, kura pamatā ir kvalitatīvs spirts, ūdens un dažādas piedevas – zālīšu, garšvielu, augļu sulu, utt. Kvalitatīviem liķieriem ir īpašas pagatavošanas receptes, kuras tiek sargātas kā ražošanas noslēpums.

Lasīt vairāk
uz augšu

Labais © 2017 Visas tiesības aizsargātas.